iriseneke.reismee.nl

Kanchanaburi, Ayutthaya, Sukhothai, Chiang Mai!

Sawatdee ka,

we zitten nu in een juicebar in Chiang Mai aan Moon Muang Rd. We hebben heel veel gedaan de afgelopen 1.5 week. Na Bangkok zijn we niet naar Ayutthaya gegaan, maar eerst naar Kanchanaburi. Kanchanaburi is een klein dorp vlakbij de grens van Burma/Myanmar. Het is erg klein (een gigantische straat en verder niet zo heel veel). Die gigantische straat was natuurlijk weer een gigantische hoerenhoop (weer opa's met jonge Thaise op schoot). Bah!

We zaten in een heel schattig Guesthouse, Thai Guesthouse. Het was een jonge eigenaar (echt 21 ofzo) die net pas 2 maanden begonnen was met het Guesthouse. Omdat alle bezienswaardigheden ver buiten Kanchanaburi liggen en moeilijk op eigen houtje te bereiken zijn(we hadden de scooter nog niet ontdekt), hadden we ons ingeschreven voor een dagtour.
Ze kwamen ons ophalen om 8 uur s'ochtends. Onze gids Ricky was een geval apart, we noemden hem Viezericky, dus jullie weten al waar dit naartoe gaat waarschijnlijk... Het was een viezerik!
Eerst gingen we naar de Erawan Watervallen. Dat is een National Park met daarin 7 etages van watervallen. De eerste 4 waren makkelijk om naartoe te lopen, maar na de 4e werd het pittig! Het werd echt glibberen en klimmen. Ook hadden we nogal vies uitzicht, namelijk 100 russen in ballenknijpers. Wat een vervelende mensen waren dat...
Later lazen we trouwens in de Lonely Planet dat je de Erawan Watervallen echt moet bewandelen met goeie schoenen en doorzettingsvermogen. Wij hadden het alleen gelopen met natte slippers en losse, natte All Stars, dus de blaren waren prachtig bebloed.
We hebben die dag ook nog op olifanten gereden, gebamboo-raft (hoe schrijft je dat?) en we hebben de Death Railway bezocht. Was wel grappig trouwens dat op de Death Railway brug (die is ongeveer 12 m hoog) helemaal geen veiligheidshekje of veiligheidsnet zat, dus als je eraf viel, was je sowieso dood! Het valt ons wel op dat je in Thailand echt helemaal geen regels hebt en alles is gewoon prima.

Na Kanchanaburi gingen we met de minibus naar Ayutthaya. We sliepen hier echt in een heel leuk Guesthouse met het allerschattigste Thaise oma'tje van de wereld! Ze herhaalde alles met haar piepstemmetje gemiddeld vijf keer, maar haar Engels was wel tien keer beter dan dat van de gemiddelde Thai..
We hebben in Ayutthaya scooters gehuurd en die dag ging het mis, broem broem kaboem!!!
Ayutthaya hadden we een beetje onderschat met drukte en grootte (wij dachten rustig dorp, maar het is echt een stad!). Binnen no time zaten we op de snelweg op een gigantische brug, waar iedereen om je heen 140 km/u rijdt en auto's/scooters erbij, eraf, erbij, eraf gaan. Eenmaal uit de drukte viel het heel erg mee. We hebben langs wat dorpjes gescooterd en over het platteland.
Toen we weer richting de stad gingen, gingen we naar Phra Yai Chai Mongkhon - onze ongelukstempel, denken wij. We gingen parkeren en ineens hing Iris aan een grommende scooter in de heg/bosjes! Iris had de scooter niet uitgezet en ging toen afstappen. Maar als je dat doet, dan trekje soms je gashendel mee. Binnen enkele seconden stonden er 15 mannen de scooter en Iris uit de heg (die had eerst zulke mooie bloemetjes, daarna alleen gebroken takjes) te tillen. Het enige wat Iris aan het ongelukje heeft overgehouden is een vieze, diepe snee op de rechter grote teen. De scooter had geen schrammetje, alleen wat extra versiering (bloemetjes van de heg). We waren allebei zo beschaamd en in de war, dat toen we wegliepen Eke de sleutel uit hetslot vergat te halen en Iris later weg probeerde te rijden met een groot slot door het voorwiel... Maarja, we hebben die medewerkers daar wel een lachkick gegeven!
Die middag zijn we met z'n tweetjes op een scooter gegaan en dat is veel beter. Het is gezelliger en veiliger.
Ayutthaya is echt een hele mooie stad. Allemaal oude ruines en tempels. Wel veel vieze straathonden!

We hebben de volgende dag de trein naar Phitsanoluk. De trein is duurder dan de bus, maar veel viezer en krotter, dat is wel apart. In Phitsanoluk zijn we overgestapt op de bus naar Sukhothai. We wouden in Sukhothai naar een bepaald Guesthouse, maar die was vol. Toen bracht de taxichauffeur ons naar een nieuw, net begonnen guesthouse (met zwembad!). Het waren weer hele aardige, schattige mensen.
Die avond hebben we weer een scooter gehuurd en zijn we weer lekker de stad door gaan crossen, onze nieuwe hobby. Het verkeer hier was echt meteen veel makkelijker. Mensen reden geen 80 km/u op een klein weggetje en gingen niet (zonder richting) stilstaan. De volgende dag zijn we naar Sukhothai Historical Park gegaan. Daar mocht je gewoon in met de scooter, dus hebben we onze hobby weer voorgezet. Het was een heel mooi park. Weer allemaal oude ruines, Buddha's en tempels. Om 4 uur stapten we op de bus naar Chiang Mai en om 10 uur waren we er.
De taxi bracht ons naar ons hostel, Siri guesthouse. Vandaag hebben we (hoe kan het ook anders) weer lekker gescooterd. We hebben er nu een voor vier dagen en hebben het plan om een meerdaagse toer te maken door de bergen, maar weten nog niet of ons kleine scootertje dat wel aan kan...
Met de scooter zijn wehet Doi Suthep National Park ingereden. Weer prachtige watervallen, tempels en een mooiuitzicht over de hele stad. Later zijn we zelfs de universiteit van Chiang Mai binnen gereden. Dat was ook wel grappig.

Volgende plan is dus dat scootertoertje en Chiang Rai en dan de grens over naar Laos.
We gaan trouwens binnenkort nog de foto's op de computer zetten, maar alle computers zijn nogal langzaam dus daar moeten we echt even de tijd voor nemen...

Groetjes, de scootergirls.

From Thailand with love.

Toke

Wat een avonturen !!
Ik ben heel benieuwd naar de foto's, vooral foto's met scooter.
Veel plezier.
Toke

Koen

Superdesuper!
Klinkt allemaal supertof en lekker avontuurlijk:)
Ben benieuwd naar de foto's en de volgende spannende verhalen.
Liefs Koen

Dieuw

Super leuk weer wat te lezen!
Maar jongens, iris in de heg?! omg haha .
Sounds wel echt geweldig allemaal, zou zeggen lekker doorgenieten!! Kan niet wachten op foto's van dit alles

Mis jullieeeeee
dikke kus uit sneeuwend amsterdam noord

Willem en Petra

Nou, dat klinkt wel fijn allemaal. Leuke verhalen, en zo mobiel! En veel heel vies - maar wat wat nou precies het verhaal van Viezericky?
Al met al wel duidelijk dat het genieten geblazen is. Houwen zo! Veel groeten!Willem en Petra

maxi paxi

ja, hoe zit het nou met die viezericky, dat wil ik ook wel weten! en jullie hebben toch wel een vespa, he? hahaha. en doe die foto's er maar snel op (ook nog wat plaatjes geschoten met die lekkere russen in ballenknijpers?). xxxxxxxxxxxxxxx

Janneke

Wat een ongelofelijke avonturen! Leuk om te horen.
x x x Janneke

Trudi

Wat fijn zo'n uitgereid verhaal en leuk om te lezen wat jullie allemaal ondernemen! Zo veel actie en avontuur.. En tsja, beter met de scooter in een heg dan in de greppel. Het begint wel een beetje jouw specialiteit te worden, Iris, met skieén land je in de struiken en nu weer. Wel een beetje voorzichtig he?
Er is blijkbaar veel heel vies, dat woord komt wel heel vaak voor. Benieuwd of dat zo blijft. Kuskus trudi

lianne

jongens, doe wel voorzichtig he!!!!
haha nog een vieze ricky, misschien zijn alle ricky's viespeukjes.
veel plezier xoxo

Duko

Haha jullie zijn inderdaad echt de scootergirls! En dat met het gas per ongeluk vasthouden heb ik ook een keer gehad, of eigenlijk twee keer... Heel eng!
En ja Trudi, vies zal het blijven, Thailand valt zelfs nog wel mee... Maar dat kunnen ze vast wel hebben!
KUS!

Jip

haha wat een verhaal!
wat een viezigheid daar! haha ben benieuwd naar de live verhalen van donderdag.. skype aanmaken lukt niet echt, dus ik ga met die van jus of hidde.. toto donderdags!
xx

Tess

Hee Iertje!
Haha, wat een leuke verhalen! Zo'n scootertour is zeker een goed idee!! Op het Bolaven Plateau (Laos) hebben we ook een dagje gescooterd door de natuur en al die stoffige dorpjes daar, was echt supermooi.
En aan dat vieze wen je vanzelf hoor (eerst vond ik al het eten ook een beetje viezig, hun keukens zijn niet zo schoon als in Nederland etc), maar nu is mijn viesheids-maat alweer erg bijgesteld, denk ik ;) Al vind ik die markten met levende kikkers, vissen, slangen, en al dat dode vlees nog steeds best vies :P
Nou, heel veel plezier nog, en ik zal jullie verhalen blijven volgen hoor :)
Groetjes aan Eke!
xx Tess

Theo

geweldig fijn om jullie verhalen te lezen. en dat je ook de pieken en de dalmomentjes beschrijft is leuk! wel een vieze boel daar.... maar ook wel lekker om daar te zijn begrijp ik. ik hoop op nog veel verhalen met lekker vies. wij zijn nu 4 dagen (t/m 21 feb) naar st petersburg. KUS.

tineke de rijk

hoi dametjes,

een beetje vies schijnt tot meer weerstand te leiden!! en ja, 100 jaar geleden wtren hier de straten ook vol met viezigheid en paardenpoep..\leuk ik zie jullie voor me op die scooters. net als in een film. en dat hoef je niet de hele tijd te lopen he. die oude mannen met thaise meisjes lijkt me helemaal niet leuk om te zien, vaak losers hier en ga ze daar de grote man uithangen.
fijn dat jullie het geluk hebben mooie guesthouses te vinden en contact te makne. geniet ze!!! tineke

Annegeer

Jullie hebben de smaak te pakken met scooteren. Geeft natuurlijk veel vrijheid. Maar wat een avontuur, om niet gauw te vergeten. Ik geniet van jullie verhalen. Leuk om foto's te kunnen bekijken, geeft een aardig beeld van jullie sfeertje en ik kan een klein beetje meegenieten. Kus en tot de volgende keer.